Naar overzicht

De Gasthuiskerk-app is live! We hadden vorige week de lat gelegd op 100 leden die ‘m deze week gedownload hebben. Dat is ruimschoots gehaald(!) Inmiddels zijn er 135 leden in de app actief, waarvan 6 van buiten onze gemeente. Zij zijn veelal lid van een kerk waar we mee samenwerken in het jeugdwerk, zodat ook groepen die over kerkmuren heen werken een plek krijgen in de app. Daarom is er ook een groep ‘informatie voor leden’ waar we informatie delen die alleen voor onze gemeente van belang is en zo waarborgen we ook de privacy-wetgeving. Persoonlijke informatie die al bekend is bij de gemeente blijft zo ook in de gemeente.

 

Om die reden zijn nu ook de verjaardagen (vooralsnog als proef voor april en mei) aan de agenda van de kerk-app toegevoegd via de groep ‘informatie voor leden’. Op deze manier zien alleen leden van de gemeente deze informatie in hun persoonlijke agenda.

 

Ben je nog geen lid van de app, je kunt de app downloaden via onderstaande links:
Apple (IoS): https://apps.apple.com/nl/app/gasthuiskerk/id6480465237
Google (Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=app.donkeymobile.middelburgcgkgasthuiskerk&pcampaignid=web_share
Je kunt trouwens ook zonder smartphone toegang tot de app krijgen via een webbrowser. Dat kan dus gewoon op je tablet of computer:
https://web.donkeymobile.com/signin?applicationId=app.donkeymobile.middelburgcgkgasthuiskerk.
De eerste keer moet je daar een account aanmaken (staat onderaan de pagina).

 

Het zou mooi zijn wanneer we komende week 40 nieuwe leden op de app kunnen verwelkomen. We kruipen dan naar de 200 leden toe. Zie je dat er iemand uit jouw vrienden- en kennissenkring in de gemeente de Gasthuiskerk-app nog niet heeft (dat kun je zien bij ‘gemeente’ want daar zie je wie de app wel heeft…) nodig hem/haar dan eens uit de kerk-app te installeren. Of steek een helpende hand toe om het mogelijk te maken.

We willen nl. dat de kerk-app de belangrijkste vorm van communicatie binnen onze gemeente wordt. We zullen op termijn de mail-distributielijsten ook aan gaan passen. Als we zien dat je lid bent van de kerk-app, halen we je van de maillijst van bijvoorbeeld de liturgie en/of tussentijds af. Je ontvangt deze informatie nl. al via de kerk-app.

Er is trouwens ook een groepje die je kunt benaderen als je hulp nodig hebt bij de installatie van de kerk-app: Keesjan de Bruijne, Rembrandt Minderhoud, Yvonne Schaeffer, Lukas Schonewille en Willemien van der Toorn. Je kunt hen een keer bellen voor hulp of vragen of ze (op zondag na de morgendienst bijvoorbeeld) even kunnen helpen om de kerk-app op je telefoon of tablet te zetten.

 

Ten slotte, we gaan voor de zomer nog over op de collectefunctionaliteit van de kerk-app. Deze vervangt dan GIVT. We zullen u hierover tijdig informeren.

Keesjan de Bruijne en Martin Oosse