Naar overzicht

Net als in het seizoen 2016/17 zal komend seizoen Stichting Embrace het jaarproject zijn. De stichting is opgezet door Michel en Janet van Boxtel uit Kapelle. In eerste instantie voor hulp aan de daklozen in Boedapest, maar daarna ook voor families in armoede in andere delen van Hongarije.

In de Gasthuiskerk is Embrace met name bekend van de jongerenreizen. In de zomers van 2016, 2018 en 2022 zijn groepen jongeren Michel en Janet gaan helpen bij hun werkzaamheden in het dorpje Tapiobicske. Op zondag bezochten de groepen de daklozendienst in Boedapest. Deze diensten zijn in 2015 kleinschalig gestart, maar worden inmiddels zo goed bezocht dat er meer ruimte nodig is. Dit is mogelijk doordat de overheid een gebouw beschikbaar heeft gesteld dat voor een beperkt bedrag gehuurd kan worden. Wij willen met het jaarproject de verbouwing van dit gebouw gaan financieren. Het mooie is dat straks ook doordeweeks de deuren open kunnen! Zo ontstaat er meer ruimte voor goede gesprekken, maaltijden en gebed.

Het busje dat in 2016 van het projectgeld is gekocht is heel intensief gebruikt voor het vervoeren van mensen, bouwmaterialen, hulpgoederen en voedsel. De combinatie van het intensieve gebruik en de staat van de Hongaarse wegen heeft er voor gezorgd dat het busje aan vervanging toe is. De afgelopen maanden is er ook met regelmaat met een overvolle bus naar Oekraïne gereisd. Het ziet ernaar uit dat deze hulp helaas voorlopig nog nodig zal blijven. Het tweede doel van het jaarproject is dan ook dat Embrace weer kan beschikken over een betrouwbaar busje.

We bevelen de collecte van harte bij jullie aan en we hopen jullie te ontmoeten bij de activiteiten die gepland gaan worden t.b.v. het jaarproject. Op 4 november willen we aftrappen met een pannenkoekenavond in het Hofje. Hier hoort u binnenkort meer over!