Naar overzicht

Laatste weken om de mantelzorgwaardering aan te vragen. Inwoners van Walcheren die mantelzorg krijgen, kunnen nog tot en met 30 april 2023 de mantelzorgwaardering aanvragen. Dit kan bij Manteling via de website https://www.manteling.nu/mantelzorgwaardering/ . Heb je hulp nodig bij het invullen? Kom dan op vrijdag tussen 11:00-13:00 naar het inloopspreekuur van Manteling in de Bibliotheek te Middelburg of bel tussen 9:00 en 13:00 naar 0118 553530.

Deze mantelzorgwaardering moet elkaar jaar opnieuw aangevraagd worden. De hulpvrager kan de waardering aanvragen wanneer zijn of haar mantelzorger(s) langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week mantelzorg geven. Bij hulp van meerdere mantelzorgers, kan het aantal uren bij elkaar opgeteld worden. Ook kinderen vanaf vier jaar met ziekte, beperkingen of psychische problemen of hulpvragers die in een verpleeghuis wonen kunnen de mantelzorgwaardering aanvragen. Als de hulpvrager niet in staat is zichzelf aan te melden, dan mag de mantelzorger dit namens hem of haar doen. Binnen 4 weken krijgt de hulpvrager bericht of de aanvraag gehonoreerd wordt.

Waardering per gemeente
In gemeente Vlissingen krijgt de hulpvrager bonnen met een totale waarde van €35 die besteed kunnen worden bij diverse lokale ondernemers. De mantelzorgwaardering van de gemeente Veere is een bedrag van €100 en in de gemeente Middelburg € 150. De gemeentes willen op deze manier mantelzorgers bedanken voor hun inzet.