Naar overzicht

Met de kinderkerk starten we komende zondag het ‘Veertigdagenproject 2023: Wie? Wat? Waar! – Op zoek naar wie Jezus is’
In het kort even een uitleg waar we het dit project over gaan hebben met de kinderen van de kinderkerk.
Wie is Jezus? Die vraag staat centraal in de verhalen die we dit jaar op weg naar Pasen lezen. In verschillende Bijbelverhalen zijn de mensen om Jezus heen in verwarring. Hoe kan het dat deze man sterker is dan de wind en het water, zonden vergeeft, en zegt dat Hij bij God vandaan komt? Wie is Hij toch?
In het veertigdagenproject gaan we op zoek naar antwoorden op de vraag wie Jezus is? Het draait daarbij steeds om deze vragen: Wie is Hij toch? Wat denken de mensen om Jezus heen? En wat is waar, welke waarheid ontdekken we over Jezus?
Voor het moment in de kerk is er een kerkraam. Elke zondag van de veertigdagentijd kan er een venster worden geopend, waarbij een raampje met een illustratie zichtbaar wordt. Zo wordt stukje bij beetje meer zichtbaar wie Jezus is en wie Hij voor ons wil zijn. Voor thuis hebben alle gezinnen met kinderen op de basisschool een boekje en eenzelfde kleiner kerkraam als in de kerk ontvangen. Bij dit project hoort ook een projectlied. Dit hopen we komende weken ook te zingen met elkaar.