Naar overzicht

Het kan niemand ontgaan zijn dat er zich in het grensgebied van Turkije en Syrië een ramp voltrekt. Bij zware aardbevingen in de grensregio zijn vele duizenden doden en gewonden gevallen. De ravage is enorm. Reddingsteams zijn in de getroffen gebieden op zoek naar overlevenden. Er dreigen nog meer aardbevingen en naschokken te volgen. Deze grote ramp vraagt om onmiddellijke actie. De diaconie heeft afgelopen dinsdag als voorschot op een te houden collecte €1500 overgemaakt naar EO Metterdaad. Dorcas, Tearfund, Medair en ZOA, partners van EO Metterdaad, zijn ter plaatse in het noorden van Syrië. Daardoor kan er direct noodhulp verleend worden. We delen warme kleding, dekens en voedsel uit en verlenen medische hulp aan gewonden.

ZOA-landendirecteur Marjanne van Vliet in Syrië vertelt: “De mensen hier hadden al heel hard hulp nodig. De huidige aardbevingen geven een extra, dramatische dimensie aan de situatie. En het is ook nog eens bitterkoud!”

Wat gaan ze doen met onze bijdrage?
✓ Ze delen dekens, warme kleding en voedsel uit.
✓ Ze bieden eerste hulp aan de slachtoffers.

Waarom EO Metterdaad? Dit was de eerste stichting die in een cluster met Christelijke hulpverleners een fondswerving opzette. Om snel te reageren is er voor deze organisatie gekozen.

De diaconale collecte voor dit doel staat gepland op Zondag 5 maart a.s. echter u kunt ook in gebed en materiaal bijdragen. A.s. zondag staat er een doos in het voorportaal van de kerk waar o.a. de volgende spullen welkom zijn: dames-hygiëne producten, luiers, mond- en huidverzorgings- producten, babykleren, etc.